lördag 12 november 2022

Airfix - Australian infantry 1976

Airfix klassiska utgåva av WWII Australiensiska infanterister som småkrigare (1:76) känns också som en sådan där favorit från barndomen. Jag har i och för sig för mig att jag hade någon bootleg version av just dessa i mörkbrun plast. 



Hursomhelst så passade dom, oavsett färgen, fint för bataljer i blomkrukor och gräsmattor. Japanerna blev per automatik deras fiender i dessa ”djungelfighter”. Inspirationen från alla små Krigsserietidningar var säkert en starkt bidragande anledning till det. 

Idag är detta inget som är speciellt svårt att hitta. Dock är det förbenat trevliga plastkrigare som är snyggt skulpterade med många actionfyllda och användbara poser på gubbarna. 



Antal figurer som ingick i en ask var 48st. 

Som vanligt ingick det bara 1 ledare vilket säkert förklarar varför denna ofta saknas när man köper begagnat. I lekens värld blev just denna figur oftast ”last man standing” (han var ju så klart bäst på att slåss) så det var säkert så att han inte alltid per automatik hamnade bland de andra förlusterna i gubbalådan (en glasslåda av plast eller en avlång whiskykartong).
Kanske satt han kvar där i något träd eller buskage när leken avslutades och gubbarna samlades ihop. 
Kanske kunde han sitta kvar där under flera år och de barn som en gång placerat hjälten i det där trädet hann bli vuxna och skaffa egna barn. Möjligtvis fortsatte han spana efter Japanerna allt medan han själv tålmodigt väntade på att bli återförenad med sina kompisar från asken han en gång förpackades i. 
Eller så är det bara min fantasi som återigen skenar iväg. 




Ha en fortsatt bra helg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar