lördag 23 oktober 2021

1898 Miniaturas - Spelfigurer från Spanien

 1898 Miniaturas Hemsida

Vill bara göra ett snabbt inlägg med tips på en Spansk figurtillverkare som tillhandahåller en hel del intressanta figurer. För egen del fastnade jag (så klart) för deras 28mm pjäser till French Foreign Legion. Uniformerna som dom bär är lite för tidiga för att användas till WW2 Bolt Action (om man nu tvunget vill spela med någorlunda historiskt korrekta pjäser) men ibland får man köpa och måla gubbar bara för att det är fina pjäser. Snygga är dom definitivt och känslan från filmer och böcker infinner sig på direkten.  Igenkänningen från Action Mans Främlingslegionär outfit och Airfix småkrigare är där även om 1898:s spelfigurer känns mer ”ruffiga” och stridsvana. 

Bild lånad från 1898 Miniatures hemsida så detta är alltså inte mina gubbar. Tyvärr. 

Figurerna är helt i metall och finns i en rad poser. Ryggsäckarna kommer på ett separat metallsprue vilket underlättar målningen av dom. Storleksmässigt så påminner dom en hel del om Perry Miniatures figurer. Gjutningen är bra med minimalt med gjutskägg så förarbetet gick snabbt. Detaljerna är fina men framträder bättre när man gett dom ett lager grundfärg. Det som jag tycker syns sämst i gjutningen är bälten och gevär där man emellanåt nästan får måla på känsla istället för att följa linjer och detaljer. Baser ingår inte men jag monterade mina på runda 25mm plattor. 

Leveransen från Spanien till Sverige tog en vecka och frakten hit kändes rimlig. Kommer troligtvis beställa därifrån igen. 

Wip. Skulle verkligen behöva mer tid vid målarbordet. Finns för mycket fina pjäser där ute! 


Trevlig helg och tack för att ni läser! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar