tisdag 13 februari 2024

Dagens Warhammer-bild - 1992

Vi slänger in ännu en bild hämtad från en White Dwarf tidning.
Den här godingen kunde vi avnjuta på baksidan av nummer 154 från 1992. 

Den nya boxen med Marines hade precis släppts i butikerna och jag var så otroligt glad när jag satte mig vid köksbordet med den här asken framför mig. 
10 supersnygga metallfigurer med armar och bolt Guns av plast och med en otroligt snyggt skulpterad sergeant med en power fist höjd i luften. 
Givetvis målade jag dom lika blå som på bilden på asken och detta trots att jag redan målat 10 Dark angels i svart (dom var svarta på en del äldre bilder) innan jag fick denna nya ask i mina händer.
Figurerna finns för övrigt kvar bland mina spelfigurer men såg nog aldrig någon riktig "action" på brädet. 

Inne på Space Marines sida på bilden så ser man ett litet gäng med tidiga Ork Stormboyz som idag känns ganska ovanliga och har inte setts till på speciellt många bilder i White Dwarf. 
Jag köpte dessa i en större ask av genomskinlig hårdplast med löstagbar baksida.
Asken innehöll 10 Orks i metall med plastarmar och plastvapen. Det fanns två olika sculpts av Boyz samt en "vanlig" Ork boss/Nob. Några jumppacks fick man inte med. 
Målade dom efter bästa förmåga men blev nog aldrig riktigt nöjd med dom men till skillnad från sina blå kusiner så kom dessa att användas ganska ofta när jag spelade 40k. 
      



2 kommentarer:

  1. Fina minnen! Jag körde Eldar när det begav sig, vi var väl mer inne på fantasy men en del 40k blev det iaf under 2nd ed. Jag har inte kört en match sen tidigt 3rd ed men nu har jag faktiskt satt igång och målat upp en styrka med Eldars så jag hoppas att det kanske kan bli nypremiär någon gång snart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade nästan bestämt mig för att inte starta med 40k över huvudtaget men det gick till slut inte att hålla emot. Minns att jag hade ledigt från jobb den dagen jag ångrade mig. Det var ca 1 mil till den lokala spelbutiken och det var 1 timme kvar innan dom skulle stänga för dagen. Jag satte mig i bilen, sprang in i butiken och lade vantarna på en box med det nya 40k (2nd edition). Körde raka vägen hem och satte mig på köksgolvet där jag packade upp allt. Härlig känsla och jag spelade 40k i många år efter det.
      Tyvärr hamnade mitt älskade Fantasy Battle lite vid sidan om efter det och fler och fler av mina spelvänner satsade på 40k på bekostnad av whfb vilket jag alltid tyckte var lite synd. Jag försökte dra igång "Tale of four gamers"-liknande aktiviteter för att få igång fantasy-spelandet igen men det rann ut i sanden varje gång.

      Radera