lördag 31 augusti 2013

Warhammer 40.000 Epicast Ork Gobsmasha 1992Fick hem en resin Epicast Gobsmasha som jag hittade på Ebay.
Jag tror inte att den är 100% komplett då det ser ut som att den saknar de sidovapnen som brukar sitta bredvid huvudkanonen på de modeller jag sett tidigare.
(Jag kan dock inte minnas att det på de små vagnarna till Epic fanns några sådana vapen).
Det här blir min andra pjäs från Epicast (den andra är fortfarande omålad) men det hade verkligen varit roligt att få tag i en titan eller kanske i en Bowelburna.

Vet inte exakt vad den kan användas till i dagens upplaga av 40k men sådant brukar ju lösa sig då Orkernas fordon kan se ut lite hur som helst :)


I en gammal White Dwarf (nr 136) fanns det bra instruktioner i hur man byggde sig en egen Gobsmasha för 40k men som så mycket annat blev det ytterligare ett projekt som aldrig blev av.
Epicast tillverkade fordon för 40k ungefär så som Forgeworld gör idag.
Kvalitén var skiftande men företaget var produktiva och hann trots allt släppa en hel del kul modeller innan GW satte stopp för samarbetet (läs mer om storyn här).

 Orkses is never defeated in battle. If we win we win, if we die we die fighting so it don't count. If we runs for it we don't die neither, cos we can come back for annuver go, see!
6 kommentarer:

 1. Fantastisk. Kommer väl ihåg denna från WD 136 och var nära att bygga den också. Hade ingen aning att den också tillverkared. /Hans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Hans!
   Epicast/Armourcasts 90-tals pjäser är inte särskilt vanligt förekommande (åtminstone inte i Europa) så det är många som inte sett dom tidigare.
   Visserligen är dom inte alltid bra gjutna (massiv resin) men dom är fulla av tidig 40k charm som jag tycker att dagens plastbyggsatser ofta helt saknar.
   För mig är det en gåta att Forge World ännu inte tagit upp tillverkningen av dessa klassiska Epic-fordon.
   Mycket annat kommer från Epic och med ännu en version av Apocalypse ute i butikerna borde det vara ett gyllene tillfälle för dom att släppa ännu fler fordon.
   Radera
 2. Råkade av misstag radera din kommentar på min "Cavalry4" så svarar dig här istället: Tack! :)
  /Hans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så det var därför som jag inte kunde se hur min kommentar såg ut "i tryck"!
   Först tänkte jag: Aha, Hans har fixat en sådan där "granska alla kommentarer innan dom syns på bloggen-funktion" för nog tusan tyckte trycket jag iväg min kommentar :)

   Blir snart en uppdatering även på min blogg.
   Jag har haft problem med synen på mitt ena öga och har därför inte haft så stor lust att varken fotografera, måla eller skriva inlägg.

   Ha en bra dag!

   Radera
  2. Well, fippla runt på blogen med telefonen...ingen bra idé. Tråkigt att höra om ögat. Hoppas det löser sig. /Hans

   Radera