söndag 8 november 2020

Snart är det jul - Struntsnack

Bruksanvisning till plastgran. Tror faktiskt att den används än idag när och om du köper en Kinesisk gran av äkta PVC. Instruktionen är dock Svensk och jag har alltid tyckt att det är något märkligt över bilderna i den. Bakgrunden, kläderna, den gula GUL-klockan, tubstrumporna, den blundande modellen, Jonah Hex-leendet och givetvis blixten från helvetet som gör att hela klabbet ser sjukt konstigt ut! Hur har dom resonerat? Tyckte dom själva att det blev bra? Så många frågor och så få svar!     



-"Men Lave, måste vi verkligen ta bilderna till bruksanvisningen idag? Klockan är mycket, jag är trött och det är ju helt kolsvart ute!"

- "Klart att vi knäpper några bilder idag! Jag har ju rullat fram fotobakgrunden som vi använde i somras till bilderna med sommarleksakerna och det tog sån tid att få fram skiten från källaren. Tycker att det är synd att inte passa på nu innan helgen!" 

- "Men blir bilderna verkligen bra i det här ljuset?"

- "Klart att det blir! Jag har mitt allra skarpaste blixtaggregat med mig så det kommer bli nästan lika ljust som mitt på dagen! Kanske till och med ljusare!"

- "Men jag känner mig oförberedd och har ju inga juliga finkläder med mig, funkar det verkligen  med den här stora arbetsskjortan och mysbyxor?"

- "Kan ju faktiskt inte bli bättre än en röd skjorta till jul, hehe! Passar ju dessutom sketfint mot den blå bakgrunden!" 

- "Men då tar jag åtminstone av mig skorna så att det påminner lite grann om en riktigt mysig jul hemma i finrummet."

- "Bra idé Bigitta! Ställ dig nu jämte granen så tar jag en bild och sen skiter vi i detta och håller helg. Viktigt nu att du tittar rakt fram mot kameran så att du inte blundar på bilden! Är du beredd? Då trycker jag på avtryckarknappen... NU!!" 


Ett snabbt och skarpt ljussken blev i några sekunder synligt i den lilla staden. Några av invånarna gissade att det handlade om en ovanligt skarp blixt från ett åskoväder eller kanske en meteorit som i sin färd mot jorden brunnit upp i atmosfären.

Det talades till och med om besök av utomjordingar och det var kanske egentligen rätt nära sanningen för att den som tagit den här bilden och sedan godkänt den för tryck måste ju vara ett riktigt UFO!  

  

God Jul! 🎄          


    


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar