torsdag 20 februari 2014

Fighting Furies Captain Hook och lite till... (1974)
Ett par bilder på en av askarna till Matchbox Fighting Furies figurer.
Captain Hook och hans polare tillhör en serie av ruggigt bra och väldigt välgjorda actionfigurer.
Sorgligt nog blev linjen kortlivad och det är kanske inte så märkligt med tanke på konkurrensen från många av 70-talets andra stora leksakslinjer.
Action Man/G-I Joe, Big Jim, Lone Ranger mfl gjorde säkert sitt till att sänka Matchbox figursatsning.
Idag verkar serien hopplöst bortglömd och man hittar Captain Hook och Captain Peg leg i annonser märkta med allt från Big Jim till Ken.

Om ni frågar mig så tycker jag att det här är en av de absolut bästa leksakslinjerna man kan ha i sin actionfigursamling.
Figurerna, tillbehören samt reklamen är riktigt snygga saker med en härlig touch av 70-talet.

 Reklambild på de fantastiskt fina outfits som släpptes till Matchbox Fighting Furies. Väldigt detaljerade (vi pratar tidigt 70-tal) och generöst med delar! 


  


 

lördag 1 februari 2014

EPIC - Smått och Gott!

Har roat mig med att pyssla ihop min första terrängbit till Epic på säkert 20 år!
Inget fancy eller svårt men det var ändå riktigt kul att försöka plita samman ett stycke terräng som man förhoppningsvis i framtiden kommer ha bra användning för.
Är annars vansinnigt förtjust i pappersbyggnaderna till 2nd edition Epic Space Marine men det skadar inte att blanda upp det hela med andra typer av terräng.
Får se det hela som ett test på hur jag ska bygga och pynta mina husruiner och andra byggnader till Epic. Själva väggarna till ruinen kommer från grundboxen till Epic 40.000 (1997) och är mycket bra att bygga med. Hittas numera på Ebay för en mindre slant.


There is another 40K game. And it is Good. 

Passar även på att tipsa om en fantastiskt bra artikel som finns att beskåda om ni trycker HÄR