lördag 30 november 2013

Reklam - Masters of the Universe

Kör ännu en gammal svensk reklamsida.
Den här gången är det He-Man och hans kompisar som får sällskap av diverse kreatur.
Förutom ruskiga monster så släpptes även den kusliga fästningen "Fright Zone".
Misstänker att annonsen är från 1985 men har vi någon läsare som tror och vet att så inte är fallet så får ni gärna skriva en rad om det :)

tisdag 26 november 2013

Reklam - My Little Pony på sommarlovPå baksidan av en poster, som medföljde en Kalle Anka tidning, hittar vi den här leksaksreklamen.
Det är dom färgglada hästarna från My Little Pony som ska ha sommarlov.
Kanske inget som jag själv brytt mig så mycket om men jag vet att det numera är en väldigt populär leksakslinje att samla på.
Själva reklamen känns härligt 80-tal men jag är osäker på exakt årtal (skriv gärna en rad om ni kommer på vilket år den är ifrån).
Att bygga upp träd, klippor och vattenfall med kartongbitar känns väldigt tidstypiskt och borde kanske inspirera någon collector till idéer om hur man kan displaya sina hästar.
Givetvis kommer den här annonsen från PlayMix i Osby.


   

söndag 24 november 2013

Epic - Battle Titans 6-pack 1989Den här lådan gavs ut 1989 och kom som ett komplement till Adeptus Titanicus, den första versionen av Epic, där man i huvudsak spelade med endast Titaner.
Lådan innehöll delar till 6st Warlord Titaner, ibland kallade för Beetle-backs, helt i plast och med extra delar för att utrusta dessa med diverse beväpning.Visst var lådorna snyggare förr?

Tre röda och tre svarta titaner ingick i Battle Titans-boxen.

Exempel på färdigmålad "Beetle-back" Warlord Titan. 


Annons från White Dwarf 110


måndag 11 november 2013

söndag 10 november 2013

Big Jim Campione 1977

Den här varianten av Big Jim kommer från Italien och känns väl lättast igen på sina gul-röda underbyxor märkt med en gul stjärna eller sol.
Figuren finns med både raka händer och med griphänder.
De flesta är märkta med "Made in Italy" på ryggen men från och med 1978 står det "Made in Hong Kong" istället (# 2169).

Hyfsat vanlig i Sverige så troligtvis såldes dom i större upplagor på den svenska marknaden och då som billig grundfigur utan tillbehör.

Big Jim Campione # 2684