torsdag 4 april 2013

Big Jim släde - Arctic Rescue 1976/77Big Jim ägnade mer och mer tid åt att rädda folk och fä undan världens alla orättvisor.
1976 skaffade han sig en släde för att kunna komma till undsättning även i kallare omgivningar.

Själv älskade jag den här leksaken när jag var barn (fast jag tror att det var några år senare typ 1978).
En dag hade min kompis med sig en sådan här släde när vi gick i skolan och den dagen var det dessutom massor av snö ute.
Dr.Steel skulle räddas och när vi tog in hela ekipaget efter rasten fick dom stå i skolans 70-talistiska torkskåp för att bli torra innan det var dags att gå hem.
Jag lyckades faktiskt tjata till mig en sådan här av mina föräldrar och var ruggigt glad över det.Trots att leksetet innehåller många saker och dessutom två hundar (passar jättefint i bakluckan på Big Jims Jeep, pröva själva så ska ni få se) var det en ganska kass leksak!
Själva  släden håller skitdåligt ihop (dålig passform) och trillar isär hela tiden.
Hundarna trasslar in sig i tyglarna och man kan inte flytta alltsammans i ett stycke utan att ha exempelvis en bricka som underlag.
Till på köpet fick stackars Jim bara en enda knapp i sin vinterjacka och den sitter så långt upp att han ständigt går runt och visar magen.Efter något år sålde jag släden, tillbehören och vinterkläderna men behöll hundarna(!)
Dessa båda kreatur kunde man ju ha som vakthundar och sådana är ju ganska häftigt eller hur?

 

2 kommentarer: