måndag 24 augusti 2015

Fake och bootleg - Lovely Fairy :)

Okej jag vet att detta inte är gamla vintage-saker men dom här fick mig att bli så full i skratt så jag var bara tvungen att göra ett inlägg om det! :)
Kan försvara mig med att jag inte köpte någon av dessa utan nöjde mig med att helt enkelt knäppa av en bild i butiken:


Det här måste vara något av de fulaste bootlegs jag någonsin sett!
Visst, man ser att tillverkaren haft Smurfarna i åtanke när dom producerades men allt har ju gått så väldigt fel.


Om vi börjar med "Gargamel" (undrar vad han heter i Lovely Fairys värld?).
Kolla in de ögonen! Stirrande stel blick (som inte alls passar ihop med den lilla glada intetsägande munnen som ser ut att sakna en cigarett) fjärran från original-Gargamels charmiga skurkuppsyn.
Armarna är hotfullt satta i en pose som skulle kunna göra The Bangels gröna av avund när dom gjorde sin video till "Walk like a Egyptian".
Figuren är svinful och skulle passat bättre som en vaktmästare till ett lekset eller diorama tillhörande någon av tv-serierna "Goda Grannar" eller möjligtvis "NP Möller"!
(Ni vet en sådan där vaktmästare som är singel/änkeman och har en liten hund, taskig inredningssmak, illasittande brun gubbakeps och som hjälper alla sina besvärliga hyresgäster med deras alldagliga relationsproblem).
Perfekt!


Smurfen i mitten ska visst föreställa glasögon-smurfen.
Han ser visserligen glad ut (kanske har han druckit massor av "Hallonsaft") men resten...
Glasögonen, som knappt syns, är omålade så dom har samma MFF-färg som resten av ansiktet.
Den riktiga Glasögon-smurfen (undrar vad han fått för namn här, Glasögon-Lovely Fairyn?) framställs oftast som en smart och påläst viktigpetter som håller på reglerna och rapporterar till Gammelsmurf när något är fel.
Man kan tänka sig att han skulle fått en bok, attachéväska eller något annat som passar hans karaktär.  
Här har han fått en Trumpet (!) som tillbehör.
En lila.


Normalsmurfen (Normal-Lovely Fairyn) tittar neråt på alla han möter. Ögonen är nämligen målade så. Varför låta din favorit-smurf (favorit-Lovely Fairyn) titta rakt fram när du kan låta honom titta på något som ligger på marken?
Eftersom Smurfar älskar att vara i skogen och att det finns så mycket kul tillbehör till smurfarna (redskap, fotboll, skottkärror, bilar, fiskespön mm) så ger vi alla Lovely Fairys ett blåsinstrument!
Tror ni att det är möjligt att få denna smurf (förlåt, Lovely Fairy) att hålla i sin flöjt och samtidigt få det att se ut som att han blåser i den med munnen? Det tror inte jag. Armarna är nämligen raka och pekar ut från kroppen. Jag tror att eventuella framtida köpare som försöker sig på denna manöver ska vara jäkligt glad om deras blå varelse över huvud taget kan hålla i den där flöjten! 


I bakgrunden på askarna ser vi den så bekanta smurfbyn med sina karaktäristiska svamphus.
Eller vänta nu lite.
Är inte det där Lübeck..?


Förutom att dessa Lovely Fairys är så där smått märkliga skapelser så är dom ju trots allt billiga (30kr/st) och dom bör passa fint tillsammans med dina andra Smurfar... eller...
Dom är ju stora som fan! Dom går ju för bövelen inte ens in genom dörren på ett smurfhus och dom sticker ut i smurfbyns mingel som en julgran på sommarbröllopet!
Nej, detta var inga höjdare alls.
Plastigt skräp som man nog helst av allt inte vill veta var dom är tillverkade (Kina) och vem som målat och monterat dom.


Asken, som är blå och fin, har faktiskt förärats med bilder på riktiga smurfar och konturerna av ett svamphus. 
Där ser vi också (om man nu glömt bort det) att smurfarna har blå kropp och vit mössa och vita långbyxor.
Då undrar jag varför Lovely Fairys "Smurfar" har blöja?
(titta en gång till på styggelserna på bilden).
Kan det bero på att detta faktiskt är en riktig skitprodukt? :)
           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar