söndag 15 juni 2014

Star Wars - Guerre Stellari Reklam 1979

Flera veckor sedan jag uppdaterade min blogg vilket givetvis inte är ok! :)
Idag fortsätter jag dock på det inslagna spåret "reklam" men byter leksaker från Action Team till Star Wars.

Nedanstående bild är hämtad från den Italienska tidningen Topolino och året är 1979.
Tycker själv att det är ett otroligt charmigt diorama som de italienska grabbarna/tjejerna fått bygga upp i sin reklamstudio och om man tittar riktigt noga så ser man en hel del kul detaljer.En bakgrund prydd med tindrande stjärnor skulle åtminstone få mig att bli överlycklig när jag som barn själv pusslade ihop detta bidrag till en fototävling 1984:


Att använda frigolit som grund till dioraman och terrängbygge var uppenbarligen känt även i Italien 1979. Här har man fixat lämpliga bitar från en gammal radiokartong och förvandlat dom till en ruin som de goda och onda (och de fula?) kan fightas om.

Imperiet, Tappert ledd av Vader i främsta anfallsvågen, har slagit sina påsar ihop med ett gäng Jawas och en hög med elaka och salongsberusade aliens som vi annars är vana att hitta inuti en cantina.
Den skarpögde ser att dom till och med fått in en blå Snaggletoth vilket säkert inte var någon jättevanlig syn bland Europeiska barn 1979.
I mitten av ruinen stormar en tropp med Death squad commanders fram.
En ensam representant för sandfolket har också sällat sig till den onda sidan.

Chewbacca verkar ha infiltrerat DSC-enheten (inte för att han är det minsta lik en imperie-commander) då han i detta scenario ser ut att springa mot rebellerna istället för att hjälpa sina vänner med jobbet att skjuta stormtroopers.
På tal om vänner; vad gör Han Solo?
Han ser ut att (bokstavligen) vänt ryggen mot den analkande faran och istället riktat in sitt sikte mot Prinsessan Leia som står och beundrar utsikten på den främre delen av bilden.

R2-D2 tar har även han lagt stridsyxan på hyllan och står och pratar med den R5-enhet som snart kommer bli laserbehandlad av Jawas.

Ben Kenobi är en sann hjälte och tar precis som det ska vara hand om Darth Vader (det märks att någon på Harbert faktiskt sett filmen. Minst en gång åtminstone).
Luke Skywalker och C-3PO är sena till kalaset och skulle precis göra en kavalleriattack med sin Landspeeder när en "Gonk" får för sig att ställa sig mitt i gatan!
Tror att styrkedroiden är ute och letar efter sin modige robotkompis "Death Star Droid" som ställt sig mitt i vägen för de framrusande DSC ledda av Chewie.

I luften vrålar diverse rymdskepp fram.
Några har varit med i den populära TV-showen "pimp my spaceship" därav de guldiga/silverfärgade detaljerna på de båda (?) Vader-skeppen.
X-vingarna flyr striden.

Skämt åsido. Hade man som barn slagit upp en Kalle Anka-tidning och hittat den här annonsen på ett av mittuppslagen så hade man varit fast.
Fantasin man hade som barn hade dragit iväg med en på nya rymdäventyr (utan att ha sett filmen) och troligtvis hade det på strategiska platser i annonsen ritats in de för barn så välkända kryssen där varje X betyder "Vill Ha".
  

         
 


   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar