söndag 27 maj 2018

Bolt Action - German Pioniers

I brist på annat att skriva om så tar jag tillfället i akt att plita ner ett par rader om ett gäng med Tyska pioniers som jag satte samman och målade upp för ett tag sedan.

Boxen kommer från Warlord Games och innehåller plast och metalldelar för att kunna sätta samman 31 stycken figurer.
I lådan ingår det så spridda tillbehör så som en Goliath, minor, eldkastare samt en hög med olika granater och maskingevär.
Trots att jag inte är så förtjust i att blanda metalldelar med plastfigurer så tycker jag att detta är en väldigt bra låda med figurer.
Det ingår massor av spännande delar och det går att sätta samman både specialutrustade pionjärer och vanligt infanteri (early war).

Precis som de flesta andra boxar från Warlord games så är denna riktigt prisvärd och innehållet bör räcka till för ganska många timmars pysslande med lim och färg.   
 (Lånad bild från Warlord Games. Jag är helt enkelt för lat för att hitta min egna beskrivning). 

  

2 kommentarer:

 1. Jag tycker det är lite synd att Warlords webteam/marknadsteam är väldigt vaga med vissa beskrivningar, alternativt är lite väl entusiastiska om vilken front/år vissa figurer passar för.

  Det mesta av utrustningen man får med i den här lådan kom 1941 eller senare, samtidigt som figurerna är early war som du ju påpekade. Inkluderandet av två Ppsh-kpistar avslöjar vad figurerna egentligen är avsedda för: Stalingrad. Tyvärr kom goliathen först 1943 så kittet är inte helt användbart för det heller.

  Med det sagt har du gjort ett riktigt bra jobb med figurerna!

  SvaraRadera
 2. Håller helt med dig.
  När jag började bygga ihop min ask med figurer så hade jag (tror jag) endast en early war Blitzkrieg armé. Till min stora glädje så upptäckte jag att den här asken fungerade fin-fint ihop med den lista som jag då byggde armé efter (1942 operation blue) men det som blev över funkade inte så bra för den Late War-lista som jag också ville knåpa ihop.
  Figurernas uniformer och detaljer är ju mestadels early war så känns lite konstigt med en Goliath som tillbehör.
  Ännu märkligare när man läser om hur populär den här asken är bland spelare som i vanliga fall inte spelar early war.
  I och för sig så måste man ju inte hålla sig till att allt ska vara historiskt korrekt men tycker nog ändå att WG, precis som du skriver, vara lite tydligare med årtal, platser osv för dom som önskar ha utseendemässigt korrekta listor. :)

  Tack för berömmet för min målning.
  Det tog ett tag att färdigställa dom men det berodde nog mycket på att det var så bökigt med de tunga metalldetaljerna på lätta plastfigurer.
  Hoppas att dom kan göra lite skillnad i partier där det ibland kan vara svårt att som Early War-spelare möta en Late War-arme.

  SvaraRadera