fredag 8 maj 2020

Airfix småkrigare - Russian infantry

Småsoldater har vi ju pratat en del om tidigare och det känns också som ett populärt inslag här på bloggen.
Jag gissar att de flesta som läser här inne är födda någon gång under 60-90 talen och då ligger det förmodligen en del igenkänning i prylar som dessa.
Långt före internet och precis innan tv-spelskonsoller blev en självklarhet i varje hem så var plastkrigare en vanlig väg att gå för att bygga upp ett spännande scenario eller en påhittad historia inne i lekrummet (eller köket, badrummet, trädgården etc).
Fantasin flödade och gubbarna rörde sig både i tid och rum.
Det var inte alls ovanligt med en mix av diverse tidsepoker, man tog helt enkelt det som fanns att tillgå i gubbalådan.
Brittiska ökenråttor från andra världskriget kunde utkämpa slag mot Franska styrkor hämtade från slaget om Leipzig 1813 och det var absolut ingen som brydde sig ett dugg, allt var ju gubbar!

De senaste åren verkar det blivit ett uppsving av intresset för enkla plastgubbar från alla möjliga fabrikat, storlekar och årtal.
Facebook-grupper som Grymma plast figurer drar nostalgiska samlare åt sig och där kan man även få bra hjälp med identifiering, byten och köp/sälj.
Är du inte redan medlem där och råkar ha det sunda intresset för små plastkrigare så är det ett tips att surfa in på FB och söka upp denna trevliga grupp.


Airfix Russian infantry i typ 4 box från 1976.
Lådan innehåller 48 småkrigare i plast och känns som en av de mer klassiska figurerna som Airfix gav ut i den här skalan.


Som vanligt så är det här inget ovanligt eller speciellt dyrt samlarföremål men har så klart andra värden för en sådan där nörd som mig själv.
Man kan välja att leka med figurerna, måla dom, placera dom i ett diorama eller varför inte bara sätta hela asken på display i sitt hobbyrum.
När det kommer till box-arten är ju asken i sig ett riktigt snyggt konstverk och kostar ändå inte mycket mer än ett par Marabou chokladkakor.
Då varar glädjen över den här asken Ryssar betydligt längre!


Ha en bra dag och en trevlig helg! 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar