lördag 4 juni 2022

Bolt Action - bilder från spelning

Fick häromdagen äntligen möjlighet att vara med och spela Bolt Action igen. Det känns verkligen som en evighet sedan senaste spelningen så jag såg definitivt fram emot att återigen få rulla tärning och flytta gubbar.  

De senaste kanske 10-15 gångerna som vi lirat BA så har vi kört något specialscenario hämtat ur de olika kampanjböckerna som finns till Bolt Action. Den här gången valde vi istället att spela ett ”vanligt” scenario ur regelboken; Meeting Engagemant. I korthet innebär det att det gäller att få stopp på sin motståndare och att slå ut så många fientliga enheter som möjligt.  
Vi var fyra spelare och vi körde Axis 500 poäng (x 2) mot Ryssar 500 poäng (x 2). 
Vi valde styrkor utifrån att det hela skulle utspelas i Ryssland våren 1942 så inga Late war-enheter eller utrustning fick användas.

Bordet uppställt och redo för spel. 


Den ena Axis-spelaren valde 500 points Italienare istället för de förväntade Tyskarna vilket var kul eftersom det inte är så ofta som vi spelat med Italienska styrkor på brädet. Bla hade han en enhet med kavalleri (veteraner) något som var nytt och en klart avskräckande syn som Ryssarna gjorde allt för att undvika.    




Brädet var som vanligt föredömligt uppställt av min vän Peter och han hade inte snålat med terrängen. 

Den här gången kommer jag inte göra inlägget som en battle report utan nöjer mig med att visa lite bilder från spelningen. 

Oerfaret ryskt infanteri får understöd av en T-26. 

Den Sovjetiska sidan avancerade framåt på två flanker. Mitten av brädet övervakades av Anti-tank rifle teams. 

En Tysk Panzer 1 gör sig beredd för att möta den ryska anfallsvågen. 

Ett massivt anfall framåt från de oftast oerfarna ryssarna i början av slaget. Dom blev snart stoppade när Italienarna gjorde ett snabbt motanfall. 


Den Italienska armén avancerar framåt. Infanteriet tog sig fram för att inta huset där Ryssarna redan tagit skydd något som dom också lyckades med. 

En liten Italiensk tank blev utslagen i mitten av brädet. Detta trots att den var så låg och kunde dra nytta av skyddet från terrängen. 

      
Ett MMG team på en kulle gjorde sig beredda på att försvara sig mot det annalkande kavalleriet. 

Efter en tuff eldstrid stod MMG:n kvar som segrare. 
En av dess crew föll men den här pjäsen pepprade fullständigt ner kavalleriet. Den blev visserligen uppbackad av sitt HQ men kan säga att den var väl värd sina 55 poäng (köpte en gun shield för 5 points). 

Italienarna nöjde sig inte vara med att rensa huset från ryssar dom tog sig också ur det för att snabbt anfalla fler fiender. 

En Fiat L6/40 körde sakta framåt mot de Ryska styrkorna där den blev träffad av skott från en BT-7 och blev immobiliserad. Under spelets gång blev den fullständigt pulvriserad av skott från flera AT-rifles samt BT-7:an men den lilla Italienska stridsvagnen vägrade ge upp, stod kvar och överlevde slaget! 

Sovjeterna rör sig framåt i skydd av terrängen medans T-26:an brakade rakt framåt för att kunna hota de Tyska ställningarna. 

Det hela slutade med en seger för Axis. 
Det blev bland annat oförmågan att helt avsluta den ena Italienska stridsvagnen samt dåligt resultat i närstrid som fällde avgörandet till Tysk-Italiensk fördel annars hade det kunnat bli ett oavgjort resultat. 
Det här var en jämn och otroligt rolig fight där det hände mycket på brädet. 

Bolt Action är verkligen ett fantastiskt figurspel med bra grundregler som gör att det hela tiden flyter på även om man då och då behöver konsultera regelboken. 
Jag ser redan fram emot nästa spelning! 

Ha en trevlig helg och tack för att ni läser! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar